Peste 120 de femei antreprenori, manageri și specialiști din diferite domenii s-au adunat în Baia Mare, saptămâna trecută, pentru a discuta despre business și starea femeii în societate. Doamnele au fost inspirate de 6 invitate speciale, care au captat atenția publicului cu poveștilor lor, timp de 6 ore.  Evenimentul a fost o premieră pentru regiunea Maramureș – Satu Mare.

Joi, 30 Martie, a avut loc prima ediție a conferinței inspiraționale „Afaceri la Feminin”, un eveniment dedicat femeilor active și organizat de Maramureș Business Club, fondat în 2013 de catre Ciprian Borșan, antreprenor și specialist în marketing. Mai mult de 120 de femei antreprenori, manageri și specialiști din diferite domenii au învățat și au fost inspirate de cele 6 invitate speciale, care au reușit prin poveștile lor de viață si business, să le capteze atenția participantelor, timp de 6 ore. „Afaceri la Feminin a fost un eveniment inedit, în premieră pentru regiunea Maramureș – Satu Mare. A fost o veritabilă provocare organizarea lui, însă a meritat. Faptul ca la Baia Mare am avut peste 120 de participanți la un eveniment de business și inspirație dedicat femeilor active, ne-a arătat cât de importante sunt astfel de proiecte care coagulează energii creative extraordinare. Mărturiile pozitive ale participantelor și speakerilor invitați ne dau speranța că acest eveniment se va transforma într-o tradiție.” – a declarat Janina Borsan, organizator.

Obstacolele femeii într-o lume a bărbaților

Evenimenul a început cu un panel de discuții, sub forma unui dialog deschis pe tema „Starea femeii în societatea românească”, în care invitatele au împărtășit participantelor din propria lor experiență care au fost obstacolele de care s-au lovit ca femei într-o lume a bărbaților, cum au reușit să le depășească și care este starea actuală a femeilor în mediul de afaceri din România. În partea a doua, fiecare invitată a susținut o prezentare individuală, cu teme de maxim interes pentru participante, precum: sănătate și nutriție, dezvoltare personală, brand personal, leadership, antreprenoriat, educație și, cel mai important, cum să reușești să creezi un echilibru între viața personală și cea profesională.

După eveniment, au apărut o serie de reacții în rândul participantelor. Acestea s-au declarat mulțumite, încărcate de energie, inspirate și motivate.

„Shake de energie”

„Eu, personal, am simțit multă emoție la maratonul motivational. M-am regăsit în cuvintele minunatelor doamne care ne-au încântat. Sunt mega recunoscătoare pentru shakeul de energie, motivatie, emoție, feminitate, succes, profesionalism, umor și vibe pozitiv! E ca si cum am vazut o proiectie în viitor! Un exemplu că se poate, cu pasiune, cu chemarea către ceva mai bun, cu ieșirea din zona de confort și cu atitudinea potrivită”, este doar o parte din mesajul Roxanei Cutureanu, referitor la conferința.

“Maraton motivațional”

Ninacs Maria ( Ria) este mamă, dăscăliță și antreprenor, conduce  Clubul de Copii Hoppá din Baia Mare și, în calitate de participant la eveniment, ne spune că, “așa cum am auzit și la această conferință, nu poți turna dintr-o ceașcă goală. În cazul nostru, nu putem educa, dacă nu ne educăm. Particip la conferințe de dezvoltare personală mult înainte de a fi în vogă, cum sunt acum. E o abundență de cursuri, seminarii, vorbitori apăruți peste noapte. De la unii învățăm doar cum să nu facem…Având termen de comparație, pot să afirm că evenimentul Afaceri la feminin a fost unul la cele mai înalte standarde, un adevărat maraton motivațional. Mi-a umplut inima de bucurie și sufletul de speranță prin aceste exemple de femei minunate, puternice, carismatice, demne de urmat. Dacă ar fi să sintetizez într-un cuvânt ceea ce am primit în acele 6 ore, ar fi: SEMNIFICAȚIE”, a concluzionat participanta.

“Seminar care ne scoate din umbră”

„M-am bucurat mult să particip la eveniment și am fost plăcut impresionată să văd câte femei au participat. Există tot mai mult interes pentru dezvoltare personală, pentru seminarii motivaționale, care să ne scoată din conul de umbră și să arătăm că, pe lângă femei, putem fi și bune antreprenoare. Iar cele 6 femei invitate la eveniment, cu activitati din cele mai diverse, în domenii oarecum „bărbătești” au dovedit că se poate, că și femeile pot conduce afaceri și o fac foarte bine! Cel mai mult mi-a plăcut faptul că doamnele invitate au vorbit despre experiențele lor, despre îmbinarea armonioasă între familie, job, timpul pentru tine, ne spune Nicoleta Mureșan, mămică și antreprenoar. Se ocupă de “Ulei presat la rece”, o mică afacere de familie care a devenit cunoscută pe plan ocal, în special în grupurile de mămici, datorită procedeului de obținere a produsului. „Față de competitorii nostri, noi lăsăm uleiurile să se decanteze natural, adică după presarea semințelor la 55grade, uleiul brut se lasă să se aseze în mod natural, atât timp cât are nevoie și nu le forțăm prin filtrare, care ar însemna un alt tratament termic. Astfel, beneficiile rămân în proporție foarte mare, iar gustul uleiurilor este unul deosebit”, spune Nicoleta Mureșan.

Participantele au avut ocazia să le cunoască și să se lase inspirate de Larisa Petrini – Health Coach DNAfit si CEO reLife, Simona Baciu – fondatoarea si președintele Transylvania College, Cristina Varo – coach si trainer in relații interumane, Alina Pop – CEO Electrogrup Lux, Ramona Cuc –  fondatoarea și proprietara agenției imobiliare RE/MAX Grup de Lux din Cluj-Napoca și Monica Soare – Managing Partner Artwin Consulting.

 

Cristina Miia Vlașin