Join troglo's empire
ACTUALITATE STIRI — 27 noiembrie 2012

Administrator de firma din Sapanta, amendat pentru taieri neautorizate de arbori

Peste 2.000 de metri cubi de material lemnos, in valoare de aproximativ 252.000 de lei, au fost confiscati de politisti in urma unei actiuni coordonate de Directia de Ordine Publica – IGPR, pe raza judetelor Maramures si Suceava.

Serviciul Protectia Fondului Forestier si Piscicol din cadrul Directiei de Ordine Publica – IGPR a coordonat o actiune pe raza judetelor Suceava si Maramures, pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori din paduri, dar si a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea, prelucrarea si comercializarea materialului lemnos.

La actiune, alaturi de politisti au participat specialisti silvici ai ITRSV Suceava si Cluj din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor si specialisti silvici din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

Pe parcursul celor cinci zile au fost efectuate controale in fondurile forestiere, la societatile comerciale care au obiect de activitate in acest domeniu, precum si asupra mai multor vehicule si persoane.

In urma activitatilor desfasurate au fost depistate sapte infractiuni, patru prevazute de Legea 46/2008 Codul Silvic (taiere fara drept si sustragere de arbori) si trei prevazute de Codul Penal (fals intelectual, uz de fals si un abuz in serviciu).

De asemenea, echipele de control au aplicat noua sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 73.000 de lei, toate fiind aplicate pentru nerespectarea legii privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Totodata, au fost confiscati si 2.060 de metri cubi de material lemnos.

 

Patron din Sapanta, amendat cu 30.000 lei

 

In urma unui control efectuat pe un fond forestier din Sapanta au fost depistati mai multi muncitori in timp ce exploatau masa lemnoasa, suspectata ca fiind provenita din taieri neautorizate de arbori.

 

Zilele urmatoare au fost continuate verificarile privind legalitatea operatiunilor comerciale cu masa lemnoasa derulate de agentul economic respectiv si a rezultat ca din luna octombrie 2011 si pana in prezent societatea a expediat aproape 2.000 de metri cubi de lemn de diverse specii si sortimente, fara a detine documente privind provenienta acestuia.

Agentul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 30.000 de lei si confiscarea in echivalent valoric a cantitatii de material lemnos (251.597 de lei).

 

 

Anamaria Avram

Articol scris de: admin

Alte articole

Trimite pe

Publicitate

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poţi folosi aceste etichete HTML şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>