Join troglo's empire
ACTUALITATE STIRI — 09 august 2012

Structurile MAI au luat o noua teapa cu banii de echipament aferenti anului in curs

SNPPC spune ca Rus si-a incalcat promisiunea

Structurile MAI, fata de care ministerul are restante din anul 2011, vor intra in posesia diferentei de echipament cel tarziu la data de 20 august 2012. Lucian Petrut, vicepresedintele SNPPC Romania si liderul SNPPC Maramures este retinut fata de plata la timp a echipamentului pentru anul in curs deoarece instabilitatea sefiei institutiei MAI nu confera, deocamdata, o siguranta a promisiunilor luate anticipat. Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a afirmat, la inceputul acestei saptamani, ca a dis-pus plata restantelorla echipament pe 2011 in cazul angajatilor MAI.

“Am dispus plata restantelor la echipament pe anul 2011. Asa cum stiti, au fost platite 60% dintre drepturile pe care lucratorii ministerului le au si am dispus si plata diferentei de 40%, asa ca datoriile ministerului fata de lucratorii acestuia pe 2011 vor fi platite pana la sfarsitul lunii integral, urmand sa fac demersuri sa-si primeasca drepturile si pentru anul 2012”, a declarat Dusa, dupa prima intalnire de lucru cu sefii structurilor centrale din MAI.

Rus a facut ca si Igas

In ceea ce priveste achitarea restantelor de pe anul 2011 exista o certitudine. Insa, pentru anul in curs, sefii SNPPC Romania spun ca nu exista o siguranta.

“Fostul ministru Ioan Rus ne-a promis plata pentru 2012, in luna decembrie a.c., cu achitarea unei transe de 30%. Acum, avem un nou sef, si am facut, din nou, in regim de urgenta, demersurile pentru atribuirea banilor de echipament pentru a fi prinsi la rectificarea bugetara. Data fiind situatia de la sefia Ministerului Administratiei si Internelor, noi nu mai stim ce sa spunem si sa credem.  Daca va fi o stabilitate politica va fi si o stabilitate sociala. Concluzia, suntem rezervati, asteptam ca lucrurile sa se astearna pe fagasul normal. Sa nu uitam ca acest drept ne-a fost luat de fostul ministru Igas, care nu l-a prins in bugetul de pe anul in curs”, a declarat, joi, Lucian Petrut, vicepresedintele SNPPC Romania si liderul SNPPC Maramures. Din pacate pentru lucratorii structurilor, Rus a facut ca si Igas. “Am facut milioane de adrese prin ca-re am intrebat de ce banii de echipament din 2012 nu au fost prinsi la rectificarea din iulie, asa cum a fost intelegerea. Nici acum nu am aflat”, a conchis Petrut.

Anamaria Avram

 

 

 

Articol scris de: Sorina

Alte articole

Trimite pe

Publicitate

(1) Reader Comment

  1. Sa le fie rusine vor doar votul nostru . Sunt niste mincinosi . Acum inclin sa-l cred pe presedinte . Si Ponta si Antonescu si Dusa sunt o gasca de mincinosi . Domnilor sa nu va bazati pe voturile politistilor . SA VA FIE RUSINE>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poţi folosi aceste etichete HTML şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>