Mircea Ciocan a demisonat din funcția de președinte al filialei Maramureș a Partidului Ecologist. El a optat, astfel, pentru funcția de manager interimar al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare. Funcția de președinte al filialei a fost preluată de Cristian Anghel.

 

Președintele PER filiala Maramureș a demisionat, joi, din funcție, conducerea filialei fiind preluată de Cristian Anghel. Acesta a fost secretarul general până acum, funcție ce a fost preluată acum de către Ioan Buda. ”Azi am decis să-mi înaintez demisia din această funcție de președinte, dat fiind conflictul de interese dintre funcția de președinte al partidului și aceea de manager, fie și interimar, la un spital. Am decis că începând cu astăzi (ieri, n.r.), transferul atribuțiilor se face către Cristian Anghel, cel care va deține intermatul la filiala Marmureș, până se va organiza Conferința Județeană de alegeri ce va avea loc pe 22 aprilie. Secretar general devine Ioan Buda”, a declarat Mircea Ciocan. Acesta a preluat funcția de manager interimar al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare în urmă cu aproximativ o lună, după ce unitatea medicală a fost timp de aproape două săptămâni fără manager.

Ciocan a demisionat și din funcția de consilier județean, aceasta urmând a fi ocupată de către Ioan Buda. ”Voi contribui așa cum știu eu la dezvoltarea gândirii și ideologiei ecologiste în Maramureș. În Consilul Județean am demarat acel concept de creare a unui serviciu în cadrul aparatului propriu al Consilui Județean Maramureș care să vizeze organizarea serviciului medical, dar și gândirea unor servicii sociale care să fie furnizate la nivelul tuturor UAT-urilor din județ”, a mai precizat Mircea Ciocan.

Cristian Anghel a reunțat la funcția de manager al spitalului din Cavnic,pentru a rămâne în cea de consilier județean și pentru a putea avea funcție de conducere în cadrul partidului. ”Ca principiu, unul din motivele pentru care am renunțat la calitata de manager al spitalului din Cavnic a fost și acesta, și anume că legea sănătății prevede că – e devărat, nu pentru situații de interimariat, și aici existau interpretări pe care le puteam exploata chiar în favoarea noastră, dar am zis să nu creăm discuții – calitatea de manager cu cea de conducere în cadrul unei formațiuni politice sunt incompatibile”, a precizat el.

Ioan Buda a fost consilier local la Băiuț timp de 15 ani, iar anul trecut a coordonat campania electorală în filiala Satu Mare.