tribunalul Maramures

Deși anul s-a înnoit, unele conflicte dintre oameni nu au putut fi rezolvate de timp. În consecință, unii dintre angajați și-au dat în judecată patronii. Un lucru îmbucurător ar fi că numărul conflictelor de pe piața muncii din Maramureș  se află într-o descreștere continuă. Cel puțin așa ne semnalează statisticile.

Potrivit Biroului de Informare și Relații Publice din cadrul Tribunalului Maramureș, în primele trei săptămâni ale acestui an, pe rolul instanței județene au fost înregistrate 15 litigii de muncă. Comparativ cu aceeași perioadă de timp din anul trecut (17), volumul acestor dosare au scăzut cu 11%. Cei mai mulți justițiabili, respectiv, 80% au avut ca obiect drepturi bănești.

Anul trecut, s-au judecat la Tribunalul Maramureș 496 de litigii de muncă. Ceea ce înseamnă o reducere de 56%, față din cel din anul 2015 (878). Din numărul total al petenților 382 au cerut drepturi bănești, restul  au cerut judecătorilor să dispunsă calculul drepturilor salariale, completarea vechimii în muncă, anularea deciziilor de concediere, ori de sancționare, sau rezolvarea unor conflicte de muncă.