Join troglo's empire
INFRACTIUNI — 09 august 2012

Sigheteni prinsi de jandarmi cu arbori taiati din “Plantatia Gostat”

Doi tineri au intrat in vizorul procurorilor dupa ce au taiat de pe picior mai multi arbori aflati in proprietatea statului. Acestia au fost vazuti de paznicul padurii, care a chemat imediat jandarmii. Lucratorii IJJ Maramures i-au gasit pe sigheteni cu dovada in caruta.

“Jandarmeria Maramures a fost sesizata despre faptul ca in zona Iapa – Colibi, din apropierea localitatii Sapanta, mai multe persoane sustrag material lemnos. La fata locului s-a deplasat grupa operativa de jandarmerie de pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, care a surprins un atelaj tras de doi cai, incarcat cu busteni de esenta molid, fasonati la  lungimea de aproximativ opt metri, iar in apropierea atelajului doua persoane de sex masculin,  care incercau sa incarce in continuare atelajul. Impreuna cu padurarul care a sesizat fortele de ordine, s-a trecut la interceptarea si identificarea celor doua persoane, stabilind ca este vorba de Vasile G., de 24 de ani, si A.N., de 17 ani, ambii din Sighetu Marmatiei”, a precizat sublocotenent Codruta Tomoioaga, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Maramures. Cei in cauza sunt susceptibili de savarsirea infractiunilor de taiere ilegala de arbori si furt de arbori, a mai precizat sublocotenentul.

 

Jandarmii au reconstituit furtul

 

In urma cercetarilor intreprinse la fata locului, lucratorii de la Jandarmeria Maramures au reusit sa reconstituiasca fapta. Astfel, s-a stabilit ca tinerii s-au deplasat cu atelajul tras de doi cai in padurea apartinand Ocolului Silvic Sighetu Marmatiei, in locul numit “Plantatia Gostat”, din  apropierea localitatii Sapanta, de unde au taiat de pe picior, verzi si nemarcati trei arbori de esenta molid, pe care i-au fasonat si incarcat pentru a fi transportati. In timp ce incercau sa termine de incarcat bustenii au fost surprinsi de jandarmi si reprezentantii Ocolului Silvic Sighetu Marmatiei, care  le-au solicitat documentele pentru provenienta si transportul materialului lemnos. Ocolul Silvic Sighetu Marmatiei a comunicat, marti,  valoarea prejudiciului cauzat. Acesta este in suma de 531,41 lei, pentru care se constituie parte civila.

“Dosarele cu actele premergatoare intocmite au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, pentru continuarea cercetarilor”, a conchis purtatorul de cuvant de la IJJ Maramures.

Anamaria Avram

Articol scris de: admin

Alte articole

Trimite pe

Publicitate

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poţi folosi aceste etichete HTML şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>