Câteva mămici din grupul de facebook Work At Home Moms (WAHM) din Baia Mare s-au întâlnit săptămâna aceasta, față în față, pentru a se cunoaște, pentru a face schimb de experiență și pentru a-și promova micile business-uri, preponderent handmade. Evenimentul a fost intitulat “Mama connect”. Deși grupul a fost înființat, pe plan local, de doar câteva luni, reunește deja peste 1000 de membre.

Asociația Work At Home Moms a fost înființată în 2014, cu scopul de a sprijini mamele care lucrează de acasă, part time, project based, dar și pe cele antreprenoare care îsi doresc să petreacă timp de calitate alături de copiii lor. Mamele din comunitatea Work at Home Moms activează pe grupul Work at Home Moms Romania, avand peste 18.000 de membri. La nivel local, grupul  a depășit de curând 1000 de membre. Mămicile organizează, periodic, diverse întâlniri tematice. “Evenimentul din 19 aprilie, Mama connect, a avut ca scop ieșirea din mediul virtual și întâlnirea face to face a 15 mame, unele având doar idei de afaceri, altele deja mame cu experiență și success în antreprenoriat, astfel încât să se producă un schimb de idei, sugestii, pași de urmat“, ne explică Agnes Marchiș, coordonatoare Work at Home Moms Baia Mare.

De 6 luni, active și în Baia Mare

“Desi suntem active pe plan local de puțin peste 6 luni, am organizat evenimente frumoase, cu și despre mamici care lucrează de acasă: Mama antreprenor, Prezentare de Modă, Mama fest – ediție de Crăciun, Mama Fest – ediție de mărțisor etc. Plănuim altele, la fel de interesante și utile. Următorul eveniment va avea loc în luna mai, un târg de primăvară vesel și colorat”, spune coordonatoare grupului din Baia Mare. Mămicile sunt foarte încântate de existența grupului și întâlnirile organizate. “WAHM este în primul rând de departe cea mai frumoasă comunitate din care fac parte în mediul online. Aici găsești doar mămici dornice să te ajute în orice moment dificil pentru tine sau afacerea ta. Aici ai dreptul să greșești, toată lumea te va susține și te va ajuta să mergi mai departe cu ceea ce îți dorești. WAHM e locul în care poți fi tu însuți, știind că nu vei fi judecat. Pentru mine e o familie mai mare, din care fac parte doar mămici curajoase și puternice! Mă simt onorată ca fac parte din această comunitate” ne dezvăluie Dana, membră WAHM Baia Mare. „Întâlnirile cu mamele sunt mereu un prilej de a-ți lua energie, de a schimba păreri, de a primi feedback, de a te îmbunătăți spiritual, prin bunătatea și pasiunea fetelor. Fiecare mamă WAHM este specială”, spune o altă  membră a grupului, Nicoleta Muresan.

Inspirate de maternitate, descoperă resurse nebănuite

Coordonatoarea grupului din Baia Mare ne relatează faptul că, o parte dintre WAHMs îsi păstrează joburile avute anterior maternității, dar încearcă o schimbare de la full time la part time sau colaborare home based. Altele, inspirate de experiența maternității, descoperă resurse nebănuite, mai noi sau chiar mai vechi. Experiența de lucru a acestor mămici cuprinde domenii precum: comunicare, PR, branding, contabilitate, consiliere juridică, HR, lifecoaching, arte și meserii, fotografie, graphic design, psihologie, scriere de proiecte, finanțări, traduceri. Interesele antreprenoriale vizează preponderent domenii precum: design (floral, de interior), arte textile, arte culinare, consiliere specializată, identitate vizuala, dar nu numai.

Cristina Miia Vlașin